Author Topic: Tube tuner issue  (Read 1670 times)

Offline bmwr75

  • Ready For Intervention!
  • ******
  • Posts: 1187
Tube tuner issue
« on: May 05, 2011, 07:32:12 PM »
I recapped a H-K T300X tube tuner today.  It picks up the <100.0 FM stations well.  Above 100.0 it does not pick up to well.  102.5 should be a strong station at my house.  90.5 should be weak.  The reverse is true.  Does this tuner need alignment??

If yes, Anders do you do tuner alignments?
Media: CDs ripped to Apple Lossless files
Source: Mac Mini using iTunes and Bit Perfect
DAC: AudioSmile modded Behringer DEQ2496
Preamp: Rogue Audio Perseus
Crossover: miniDSP 2X4 HD
Amp: Vincent SP-331
Mains: KEF LS50
Subs: dual SVS SB-2000

Anders

  • Guest
Re: Tube tuner issue
« Reply #1 on: May 05, 2011, 09:52:02 PM »
I do align tuners but I can't give you specs on the performance after alignment.
I basically align tuners to make them work properly.
Sounds like yours isn't tracking properly in the RF stage.

Did you test before the recap and did it do this before ?

Anders

Offline bmwr75

  • Ready For Intervention!
  • ******
  • Posts: 1187
Re: Tube tuner issue
« Reply #2 on: May 06, 2011, 06:23:53 AM »
I did test it before the recap.  It picked up stations pretty uniformly across the FM spectrum.

Will bring this tuner to you when I bring the Teac RtR in for service.
Media: CDs ripped to Apple Lossless files
Source: Mac Mini using iTunes and Bit Perfect
DAC: AudioSmile modded Behringer DEQ2496
Preamp: Rogue Audio Perseus
Crossover: miniDSP 2X4 HD
Amp: Vincent SP-331
Mains: KEF LS50
Subs: dual SVS SB-2000